Járványügyi rendelkezések

Legújabb intézkedések – liturgiák, hittanórák templomunkban

Kedves Testvérek!

A honlapunkról is elérhető “Az MKPK új közleményt adott ki a járványhelyzet alakulása miatt” 2020. november 9-i intézkedéseknek  megfelelően, templomunkban az alábbi változások lépnek érvénybe:

Szentmisék

  • a padokban csak az előre megjelölt helyeket lehet elfoglalni
  • az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése kötelező
  • a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítőt érkezéskor- és a templomból való távozáskor is kötelező használni.

Mind a hétköznapi-, mind a hétvégi szentmisék továbbra is a megszokott időben lesznek.

A gyóntatás, lévén hogy jól szellőző helységben lehetséges, továbbra is a megszokott helyen és időben lesz – az ismert járványügyi előírások betartása mellett.

Szentségimádás továbbra is lesz szerdánként du. 5-től 7-ig az ismert járványügyi előírások betartása mellett, és ilyenkor is csak az előre megjelölt helyeket lehet elfoglalni a padokban.

Hittanórák, katekumenátus

  • a jelenlegi szigorított feltételek megszüntetéséig minden korosztálynak elmarad a templomi (plébániai) hittanóra, helyette online lehetőségekről lesznek értesítve az érintettek, valamint hamarosan plébániánk honlapján is olvashatóak lesznek az ezekről szóló információk

Az újság közvetítése átmenetileg szünetel, a már megrendelt és hozzánk leszállított személyre szóló példányok a templomtérben található asztalról elvihetők.

Továbbra is kérjük a Jóisten kegyelmét, hogy felelősségteljes életvitelre tudjunk törekedni, hogy ne csak a testi egészségünket fenyegető veszélyektől tudjuk távoltartani magunkat, hanem a lelki veszélyektől is. Ezért törekedjünk több időt szánni a lelki életünk megerősítésére is.

Szűz Mária, Irgalmasság anyja, könyörögj érettünk!

Szeretettel,
József atya


Felhívás a koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében

Követve a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia intézkedését kérünk mindenkit, hogy templomunkban és rendezvényeinken az érvényben lévő egészségügyi előírásokat maradéktalanul tartsa be!

Kérjük, viseljenek arcmaszkot nyílt és zárt térben egyaránt! Törekedjenek biztonságos, kb. 1,5 méteres távolság tartására!

Fertőtlenítő és egyéb higiénés eszközökről gondoskodunk:
kérjük, használják is ezeket!

Aki bármilyen betegségtünetet, hőemelkedést, köhögést, torokfájást, náthát, végtagfájdalmat, vagy akár csak rossz közérzetet érez, illetve közvetlen hozzátartozójánál észlel, maradjon otthon, és ne jöjjön el rendezvényeinkre!

Járványügyi intézkedés az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében