Ministránsok

Szent Tarzíciusz ministráns csoport

Mottónk: “Mert hinni nem lehet egymagunkban.”                                                                        (Joseph Ratzinger – XVI. Benedek pápa: A mustármag reménye)

A Krisztinavárosi Havasboldogasszony Plébánián sok évtizedes hagyományra tekint vissza a ministráns közösség. Generációk nőnek fel, majd adják át egymásnak az oltár körüli szolgálat rejtelmeit, fortélyait, mindeközben összetartó közösségként számos programon mélyítik tovább a kialakult barátságokat. Az évtizedek során élmények, vidám történetek, életre szóló barátságok születtek.

A rendszeres heti gyűléseink időpontja minden pénteken 18:00-tól 19:30-ig tart a templomban, oratóriumban. Ezen kívül igyekszünk havonta legalább egy alkalommal valamilyen közösségépítő programon részt venni (kirándulás, sütögetés, Gyerekmaros, stb.). Az év fénypontja a nyári tábor szokott lenni, ahol kipihenjük az év fáradalmait sok izgalmas programmal egybekötve. Hisszük, hogy a rendszeres pénteki találkozók és egyéb alkalmak egy összetartó közösséget formálnak, akik utánunk továbbviszik és szervezik majd a plébánia ministráns életét a következő generáció számára is.

A gyűlések első felében a gyakorláson és a ministrálás rejtelmein szokott lenni a hangsúly. A gyűlés második felében pedig a jól megérdemelt játék szokott következni. Hétről hétre igyekszünk egyre nehezebb feladatokkal készülni. Cél, hogy a kis ministránsok előbb-utóbb elérjék a ministráns hierarchia csúcsát. Ez sok évi munkával jár. Kétévente szoktunk tartani vizsgát is, amelyet a rendszeresen gyűlésre járók könnyedén teljesítenek. A vizsgát sikeresen teljesítők jogosulttá válnak valamilyen “nagyosabb” feladat pl. tömjénezés, könyvezés elvégzésére.

Szeretettel várunk minden iskolás korú (min. 1 osztályba járó) gyermeket. Nálunk fiúk-lányok egyaránt jöhetnek!

Jelentkezni a sekrestyében lehet a vasárnap reggeli 9-es (gyerekmise) után.

 

https://ministralok.wordpress.com/

2023. június 22-25-a között került megrendezésre a Budapest-Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébánia ministráns közösségének nyári tábora a márianosztrai erdei vendégházban. A tábor költségvetéséhez jelentős segítséget nyújtott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt EKCP-KP-1-2023 “Egyházi közösségi célú programok támogatása” pályázati lehetőség. 

2022. június 24-28-a között került megrendezésre a Budapest-Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébánia ministráns közösségének nyári tábora a csapodi Csalogány Táborban. A tábor költségvetéséhez jelentős segítséget nyújtott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt EKCP-KP-1-2022 “Egyházi közösségi célú programok támogatása” pályázati lehetőség.

2021. augusztus 20-24-e között került megrendezésre a Budapest-Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébánia ministráns közösségének nyári tábora Tápióságon. A tábor költségvetéséhez jelentős segítséget nyújtott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt EKCP-KP-1-2021 “Egyházi közösségi célú programok támogatása” pályázati lehetőség.