Cserkészek

Csapatunk a budapesti Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébániatemplomhoz tartozik. Jelenleg a csapat létszáma 120-150 fő. A nyári táborokban az utóbbi években 90-110-en voltunk.

A mi csapatunkban első osztályos kortól, úgynevezett ApRóka foglalkozások keretében kezdünk foglalkozni a gyerekekkel. Ez még nem a szigorú értelemben vett cserkészet, hanem afféle ráhangolódás és lelkesítés: havi egy hétvégi alkalommal közös játék és kirándulás. A harmadik osztályos gyermekeknek már kialakul az őrsük, amellyel heti rendszerességgel találkoznak az őrsgyűlésen. Az első közös év végén ünnepélyesen kiscserkész-ígéretet tesznek, s ekkor kapják meg egyenruhájukat és sárga nyakkendőjüket. A lelkes és rátermettségüket próbán bizonyító kiscserkészek általában hatodikos korukban tesznek cserkészfogadalmat, s innét kezdve ők már igazi “zöldnyakkendős” cserkészek.

Csapatotthonunk címe:
148. Nagyboldogasszony Cserkészcsapat
1016 Budapest, Mészáros u. 1.
148@cserkesz.hu

Alapítvány:
Csapatunk vezetői alapították az ország első cserkészalapítványát, amelynek segítségével a különböző programok pénzügyi hátterét tudjuk biztosítani. (Kedvezményezett neve: Krisztinavárosi Cserkészalapítvány, adószámunk: 19636340-1-41)

Vezetőink:
Csapatparancsnok: Péter Dániel Mihály