Aktuális

Kupola felújítás
Befejeződött szentélyünk kupolájának felújítása, amely az 1956 februári földrengés alkalmával sérült meg, és az 1970-es években csak ideiglenesen javítottak. Az ott látható Falconer-freskó restaurálása az elmúlt év novemberében végre lezárult, a HANSA Kft. generálkivitelezésében, Hutóczki Vivien és Gedeon Gergely Péter restaurátorok közreműködésével, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. EGYH-EOR-17-EPER-0604 azonosítójú támogatásával.


Regisztráció a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK), amelyet 2020. szeptember 13. és 20. között rendeznek meg Budapesten, a https://www.iec2020.hu/hu/regisztracio honlapcímen lehet regisztrálni. Az internetes kitöltéshez videós segítség: https://www.iec2020.hu/hu/hirek-sajto/jelentkezz-megmutatjuk-hogyan
Lehetőség van űrlapos jelentkezésre is, az ehhez szükséges űrlap az irodán vagy a sekrestyében megkapható. Ezt is fel kell azonban tölteni.
Lesznek szabadon látogatható, illetve előzetes jelentkezéshez kötött rendezvények. A klasszikus kongresszusi programok többsége fizetős program. A fizetendő költség függ attól, hogy milyen programokon akar az ember részt venni, de attól is, hogy mikor fizet, mert a korai fizetést árengedménnyel ösztönzik, legtöbbe a helyszíni fizetés kerül majd. Azonban bizonyos programok és szolgáltatások csak előzetes jelentkezés és fizetés esetén hozzáférhetők, helyszíni jelentkezéssel nem.
A kongresszus nagy nyilvános eseményein, a nyitó szentmisén (09. 13.), a Forráspont Ifjúsági Esten (09. 18.), a Kossuth téri szentmisén és eucharisztikus körmeneten (09 .19.) valamint a záró szentmisén (09. 20.) ingyenes a részvétel. A programról bővebben a https://www.iec2020.hu/hu/program menüpontnál lehet tájékozódni. Az egész héten át a kongresszustól független szervezésben, de ahhoz illeszkedően tartják meg a hagyományos Ars Sacra rendezvénysorozatot is.

 


A képviselő-testület közleménye:

Kedves Testvérek!

Sokan aggódtunk Mihály atyáért az elmúlt napokban, de most már örömmel mondhatjuk: túl van a közvetlen életveszélyen és jó hangulatban lábadozik a kórházban. A kötelező pihenés időszaka a korábban januárra tervezett belgyógyászati műtét időpontját is eltolja kicsit, ezért a következő néhány hétben még biztosan nem tud visszatérni körünkbe. Bár látogatni sem őt, sem Török József atyát nem lehet: imáinkkal kísérhetjük őket, és siettethetjük gyógyulásukat.

Az ilyen esetekben, amikor a közösség nélkülözni kényszerül papjait, a templomokban rendszerint elmaradnak a szentmisék: jó, ha egyetlen vasárnapi mise is van. A Gondviselésnek és atyáink áldozatos segítőkészségének hála, nálunk a Krisztinavárosban egyelőre ez a veszély nem fenyeget.

A közeljövőben valamennyi szentmise meg lesz tartva, és valamennyi programunkra is szeretettel várjuk az érdeklődőket, a résztvevőket. Mihály atya állapotáról folyamatosan tájékoztatni fogjuk a testvéreket.

FRISSÍTÉS:
Örömmel adjuk hírül, hogy Mihály atya műtétére február első hetében sor kerülhetett.
Most az ezt követő lábadozás, pihenés ideje érkezett el számára, ugyanakkor a
jövőben még hosszas kórházi kezelésre lesz szüksége. Kérjük a kedves
Testvéreket, továbbra is imádkozzunk plébánosunkért!

Imádság a beteg papokért
Imádság Plébánosunkért
Imádság az egyházközségért
Beteg ember imája


Imalánc plébánosunk gyógyulásáért

Kedves Testvérek!

Imaláncot indítunk, hogy imádkozzunk Mihály atyáért, egészségért.

Bizonyára eddig is sokan, sokszor hordoztuk őt imáinkban, most arra gondoltunk néhányan, hogy ezt együtt tegyük. Készítettünk egy internetes táblázatot, ahol naponkénti bontásban lehet feliratkozni, itt elérhető. A linkre kattintva lehet megnyitni.

Tegyünk egy x-et azon órá(k)hoz, amelyben imádkozni fogunk plébánosunkért. Nem kell egy egész órán át imádkozni, elég csak néhány fohász, kérés, vagy köszönet is, de az Mihály atyáról szóljon.

Ha beírtuk a saját vállalásunkat, akkor nem kell semmi mást tenni, a módosítást automatikusan elmenti a rendszer és mások is látni fogják azt.

A imalánc 2020. január 1-ével kezdődik és február hónapban is folytatódik. Ha nem látszódnak a későbbi napok, akkor a lenti csúszkát kell oldalra húzni. Az imaláncunk akkor lenne teljes, ha minden nap minden jelölt órájában lenne jelentkező, azaz egy-egy x.

Kérlek küldjétek tovább a közösségünkben ismerőseiteknek, illetve azoknak, akik szívesen csatlakoznának.


Felhívás ministráns szolgálatra
Ahogy a kedves hívek is láthatják: a gyermekmiséken már örvendetesen sok kis ministráns szolgál. A többi szentmisén ők – idősebbek felügyelete nélkül – még nem tudnak ministrálni. Kérjük ezért az idősebb korosztályt, hogy jelentkezzenek a többi szentmise alatti szolgálattételre!


Templomunkat, papjainkat és kántorunkat tervezhető éves költségvetésből kell fenntartanunk. Ezért arra kérjük kedves Testvéreinket, hogy – eleget téve Püspökeink kérésének – bevételeik 1 százalékát önkéntes Egyházi hozzájárulásként fizessék be, lehetőleg a CIB Banknál vezetett 1070041-65647879-51100005 számú folyószámlánkra. Rendszeres – például havonkénti – átutalásokat egyes bankok díjmentesen teljesítenek! Készpénzes befizetés irodánkban lehetséges, egyes vasárnapokon pedig sekrestyénkben is.