Legújabb intézkedések – liturgiák, hittanórák templomunkban

Kedves Testvérek!

A honlapunkról is elérhető “Az MKPK új közleményt adott ki a járványhelyzet alakulása miatt” 2020. november 9-i intézkedéseknek  megfelelően, templomunkban az alábbi változások lépnek érvénybe:

Szentmisék

  • a padokban csak az előre megjelölt helyeket lehet elfoglalni
  • az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése kötelező
  • a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítőt érkezéskor- és a templomból való távozáskor is kötelező használni.

Mind a hétköznapi-, mind a hétvégi szentmisék továbbra is a megszokott időben lesznek.

A gyóntatás, lévén hogy jól szellőző helységben lehetséges, továbbra is a megszokott helyen és időben lesz – az ismert járványügyi előírások betartása mellett.

Szentségimádás továbbra is lesz szerdánként du. 5-től 7-ig az ismert járványügyi előírások betartása mellett, és ilyenkor is csak az előre megjelölt helyeket lehet elfoglalni a padokban.

Hittanórák, katekumenátus

  • a jelenlegi szigorított feltételek megszüntetéséig minden korosztálynak elmarad a templomi (plébániai) hittanóra, helyette online lehetőségekről lesznek értesítve az érintettek, valamint hamarosan plébániánk honlapján is olvashatóak lesznek az ezekről szóló információk

Az újság közvetítése átmenetileg szünetel, a már megrendelt és hozzánk leszállított személyre szóló példányok a templomtérben található asztalról elvihetők.

Továbbra is kérjük a Jóisten kegyelmét, hogy felelősségteljes életvitelre tudjunk törekedni, hogy ne csak a testi egészségünket fenyegető veszélyektől tudjuk távoltartani magunkat, hanem a lelki veszélyektől is. Ezért törekedjünk több időt szánni a lelki életünk megerősítésére is.

Szűz Mária, Irgalmasság anyja, könyörögj érettünk!

Szeretettel,
József atya